Vlažne stene/zidovi hiš, stanovanj in drugih objektov so pogost problem. Zrak v takih prostorih je zelo vlažen, vlaga v zidovih in s tem v materialih se kondenzira, posledično pa tako stanje pripelje do večjih stroškov ogrevanja. Material postane manj izolativen, saj je izolativnost materialov odvisna od zračnih žepkov v strukturi materiala. Zaradi vlage se trdnost vlažnega materiala slabša, opeka začne razpadati.

   Stena se navlaži zaradi zamakanja strehe, žlebov, pršenja vode zaradi avtomobilov, pomemben razlog pa so tudi slabo izolirani ali sploh neizolirani temelji, zato vlaga pride v stene in prostor od spodaj.

   Kapilarna vlaga je na steni vidna kot žila. Prav kapilarno vlago in vlago, ki prihaja od spodaj, rešujemo s klasičnim posegom, ki je obenem najboljša in najbolj zanesljiva rešitev. To je rezanje oziroma žaganje zidu ter vstavljanje hidro-izolacijskega materiala, ki prepreči, da bi se vlaga po zidu širila naprej.

   Poseg se opravi kar se da nizko pri temeljih in s tem je problem rešen. Ko se zidovi posušijo, vlage ni več in zadeva je sanirana.
Postopek je primeren tako za starejše objekte kot tudi za novogradnje, kjer prvotna hidroizolacija ni bila primerno nameščena ali je sploh ni bilo.

 

hidroizolacija, sanacija vlage z rezanjem, sanacija vlage, vlaga, vlažne stene, plesen, hidrorez
 
tags: hidroizolacija, sanacija vlage z rezanjem, sanacija vlage, vlaga, vlažne stene, plesen, hidrorez, injektiranje
 
 
 
 
Naša spletna stran v nobenem trenutku ne uporablja piškotkov. Vse pravice pridržane. Fotografije in tekste, lastne ali pogodbenih partnerjev ni dovoljeno kopirati ali jih kako drugače spreminjati.